Spoorwandelen

Spoorwandelen, 23 wandelingen in GroningenNina van den Broek heeft in Spoorwandelen een bijzonder verrassende benadering gekozen om de wandelaar kennis te laten maken met de provincie Groningen. De 23 wandelroutes beginnen en eindigen bij een treinstation, waarbij alle stations in de provincie Groningen aan bod komen.

De auteur gebruikt haar grote kennis van de Groningse geschiedenis, het landschap en haar inwoners om de wandelaar tijdens zijn tochten te onthalen op een reeks kleine observaties en achtergrondverhalen. Deze stukjes zijn vaak poëtisch – haar verhalen over mensen behoren tot het mooiste dat deze gids te bieden heeft. Maar Van den Broek laat ook een kritische stem horen, vooral wanneer het gaat over de knagende nivellering van het landschap die vaak het gevolg is van onverschilligheid.

Spoorwandelen is tevens een praktisch boek. De spiraalband zorgt ervoor dat de wandelaar het boek gemakkelijk kan meenemen. De kaarten zorgen voor een handig overzicht van de route en er is praktische informatie over rustpunten opgenomen. De wandelingen variëren in lengte van 7 tot 24 km.

Nina van den Broek: Spoorwandelen; ISBN 97890 5452 206 5 – NUR 502; 220 pagina’s, geheel in kleur, met spiraalband; 12,5 x 21 cm;  verschenen augustus 2009; Vormgeving: Joppe van der Spoel.
Verkrijgbaar bij uw boekhandel of direct bij uitgeverij Passage.

> Interview over ‘Spoorwandelen bij RTV Noord

> Download de wandeling ‘Groningen Noord’ uit ‘Spoorwandelen

> Overzicht boeken

Reacties zijn gesloten.