84 biografen

84 biografen schrijven 'Biografie van de van de vaarweg Lemmer-Delfzijl'Aan de oevers van de vaarweg Lemmer-Delfzijl, die als een levensader door Groningen en Friesland stroomt, schreven op vrijdag 1 september 2006 84 biografen de Biografie van de vaarweg Lemmer-Delfzijl.
Als landschapsschilders van het woord bemanden 84 auteurs een dag lang evenzoveel observatieposten langs de hele vaarwegroute. De observaties, die op 1 september aan het papier werden toevertrouwd, zijn gebundeld in het boek.
Nina van den Broek zat bij Steentil en schreef een verhaal over het café bij deze eeuwenoude brug.

De Biografie is een project van grafisch ontwerper Vanessa van Dam en beeldend kunstenaar/publicist Sjaak Langenberg, dat in opdracht van de provincies Groningen en Friesland is ontwikkeld in het kader van het kunstproject Woordenstroom.

Wim Brands zei in het Vpro radioprogramma ’De Avonden’ over Biografie van de Vaarweg Lemmer-Delfzijl: “Het leukste boek dat ik dit jaar in handen heb gehad”. >VPRO’s De Avonden

84 biografen schrijven Biografie van de vaarweg Lemmer – Delfzijl; ISBN 90-330-0581-6; verschenen in 2006 bij uitgeverij Noordboek; Concept en redactie: Sjaak Langenberg en Vanessa van Dam.
Verkrijgbaar bij uw boekhandel of direct bij uitgeverij Noordboek.

> Overzicht boeken

Reacties zijn gesloten.